Leuze

Leuze electronic U zoek een oplossing voor effectieve objectdetectie? Automation24 biedt u voor elke toepassing de juiste optosensor van de ervaren fabrikant Leuze tegen een aantrekkelijke prijs.


Leuze electronic: Sensorspecialist met vooruitziende blik

Leuze electronic werd in 1963 opgericht in Owen/Teck(D). Destijds lag de focus op de productie van sensoren voor de eigen weverij van Leuze. In de loop van de tijd werd het portfolio uitgebreid. De fabrikant biedt nu meetsensoren, oplossingen voor gegevensverwerking en beeldoverdracht, evenals identificatiesystemen en veiligheidscomponenten .

De 6 oprichters hebben zich vanaf het begin georiënteerd op de behoeften en wensen van de klant. Het resultaat aarde in creatieve en toekomstgerichte oplossingsconcepten die de groei van het bedrijf aandreven en waar Leuze vandaag de dag nog steeds om bekend staat.

Met name optische sensoren zijn een van de aandachtsgebieden van Leuze. Dit blijkt ook uit de vele mijlpalen die in de loop van de geschiedenis van het bedrijf zijn bereikt.

Het begon allemaal in de jaren 60 met de ontwikkeling van de RK 06/1, de kleinste reflexkop ter wereld. Het werd voortgezet in de jaren 70 met de zeer robuuste RK188 reflecterende lichtbarrière van metaal voor ruwe industriële gebieden. Het was ook in die tijd dat Leuze de eerste fotocel voor datatransmissie ter wereld lanceerde, DDLS 78.

In de jaren 80 daarentegen kwam bijvoorbeeld de reflector-fotocel PRK 72 naar voren, die zich kenmerkte door een contactloze reflexkop. Ten slotte volgde de ontwikkeling van het polarisatiefilter voor de detectie van transparante objecten. Dit zijn slechts enkele van de mijlpalen, want er volgden nog veel meer innovaties.

Optimale oplossing voor een breed aantal applicaties

Met de toename van steeds creatievere productuitvindingen, heeft de innovatiedriver steeds meer klanten geopend uit verschillende industriële sectoren, zoals:

  • Automobielindustrie
  • Druk-industrie
  • Houtverwerking
  • Verpakkingsindustrie
  • Dranken-industrie

Leuze Fotocellen & lasersensoren voor verschillende applicaties in de Automation24 online shop

De ervaringen die Leuze in de loop van de tijd heeft verzameld, zijn ook vandaag de dag merkbaar in de uitstekende kwaliteit van de sensoren.

Ook Automation24 is hiervan overtuigd en waardeert de fabrikant als ervaren industriële partner. Daarom vindt u In de shop onder Positie sensoren Fotocellen / lichttasters en lasersensoren van Leuze voor verschillende toepassingen.

Met de robuuste serie 3C krijgt u gebruiksvriendelijke optische sensoren met uitgebreide teach-functies. Ze hebben een groot bereik en worden gebruikt in de verpakkings- en transportindustrie.

De serie 15 met zijn standaard functionele principes is geschikt voor universeel industrieel gebruik. Deze is robuust en heeft een groot bereik.

De serie 23 biedt functies die vergelijkbaar zijn met de serie 15 in miniatuurformaat. Hij kan echter worden bediend via een multiturn-spindel.

Met de Leuze fotocel uit de sensorlijn 25C dekt u talrijke toepassingsgebieden in verpakkingstechniek, automatiseringstechniek en intralogistiek af. Dankzij de met metaal versterkte M4-schroefdraadhulzen hebben ze een stabiele behuizing en hebben ze een groot bereik voor hun compacte formaat. De referentietasters uit de serie verdienen hier een speciale vermelding. Ze hebben een IO-Link-interface en kunnen, in tegenstelling tot conventionele lichtscanners, de transportband gebruiken als referentie om afwijkingen zoals kartonnen dozen te detecteren.

De serie 46C met een zeer stabiele kunststof behuizing is geschikt voor de houtverwerking, transport- en opslagtechniek en speciale machinebouw. De sensoren hebben ook een groot bereik en zijn eenvoudig uit te lijnen. Ze worden ingesteld met behulp van potentiometers of mechanische instelspindels. De waarschuwingsoutput zorgt voor een constante beschikbaarheid.

Alle modellen zijn optioneel licht- / donkerschakelend, hebben duidelijk zichtbare display-LED's en bieden hoge bescherming tegen vreemd licht via A²LS (Active Ambient Light Suppression) Bovendien zijn veel van de Leuze-optosensoren Ecolab-gecertificeerd en daarom geschikt voor gebruik in ruwe industriële omgevingen.

Ook u kunt vertrouwen op Leuze voor efficiënte objectdetectie. Bestel nu de juiste sensorlijn voor uw toepassing bij Automation24 en profiteer van aantrekkelijke prijzen en snelle verzending binnen 24 uur.